Unieke Koeningsegg van Floyd Mayweather te koop

Met slechts twee exemplaren ooit gebouwd is deze Koenigsegg CCXR Trevita al bijzonder, maar met Floyd Mayweather, over een week vechtend tegen Conor McGregor, als voormalig eigenaar is deze auto helemaal bijzonder. 

De matpartij tussen bokskeizer Floyd Mayweather Jr. en MMA-koning Conor McGregor wordt momenteel de hemel in gehypet en dat is een mooi moment om wat oude spulletjes van de vechters te verkopen. Een Koenigsegg is altijd veel geld waard, maar misschien helpt de naamsbekendheid van Mayweather wel bij het behalen van een nog hogere opbrengst bij de veiling komende zaterdag 19 augustus, een week voor het langverwachte gevecht.

Het gaat om een Koenigsegg CCXR Trevita, de auto die een brug vormt tussen de CCX en de Agera. Het model valt vooral op door de speciale manier waarop het carbonfiber is behandeld. Dankzij een zogenaamde Diamond Weave glinstert de auto in de zon als de juwelen van een overbetaalde bokser. De techniek is dusdanig ingewikkeld dat Koenigsegg uiteindelijk besloot slechts twee van de drie geplande Triveta's te bouwen. Zelfs voor een hypercar is dit dus een extreem zeldzame auto. 

Een 4,8 liter V8 zorgt voor de aandrijving en is dankzij twee superchargers goed voor 1.032 pk, maar daarvoor moet je hem wel volgooien E85 bio-ethanol. Op gewone benzine levert de Zweed een fractie minder pk's. Mocht je het goede goedje inspuiten, dan is 0 naar 100 km/u voorbij in 2,9 seconden en ligt de topsnelheid ergens ten noorden van 410 km/u. 

Volgens veilingshuis Mecum heeft Floyd Mayweather in 2010  een slordige 4,8 miljoen dollar moeten neerleggen voor deze hypercar. Van de opbrengsten van deze veiling kan de bokser zijn belastingschulden in ieder geval niet afbetalen, want de Koenigsegg is inmiddels niet meer in zijn bezit. De auto is nu nog onderdeel van de Ash Crest Collection voordat er eind volgende maand een nieuwe eigenaar wordt gezocht. 

Ondanks dat de Trevita al zeven jaar oud is, staat er pas 1947 mijl (3.133 km) op de teller. De auto is dus net ingereden en goed voor nog veel kilometers. Dus mocht je een zak geld overhebben en de blingmachine van een bokser willen bezitten, dan moet je op 19 augustus in Amerika zijn. Kan je meteen een week later de wedstrijd meepakken. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e4ff90f135a4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });