Brabus blaast 700 pk in Mercedes E63 AMG

De 612 pk die AMG standaard met een E63 S meelevert is uiteraard niet voldoende. Brabus kan dat een stuk beter en weet 700 pk uit de biturbo V8 te trekken. Daarnaast passen de tuners het uiterlijk aan met blote stukken koolstofvezel.

De Mercedes E 63 S 4matic+ is op zich al een snelwegkanon dat je rechtstreeks uit Affalterbach graag voor je huis wilt stallen. Brabus weet echter nog 88 pk te vinden die zich ergens in de vier liter V8 verstopt hielden. Daarvoo hebben ze de BRABUS PowerXtra B40 ontwikkeld. Het is een control unit die zo in de auto geplugd kan worden. 

Het gevolg is de sprong naar 700 pk (en 950 Nm) en daarmee samenhangend eet de auto de sprint van 0-100 km/h in 0,2 minder op. Het gevolg is een stoplichtsprint van maar 3,2 seconden. De topsnelheid ligt op 300 kilometer per uur, maar Brabus werkt nog aan een optimalisatiepakket dat de Vmax nog wat hoger moet maken. Het uitlaatsysteem dat Brabus hanteert weet een nog harder V8-concert af te spelen als het moet, maar kan ook worden gedoseerd voor het geval je 's ochtends vroeg van huis moet.

Uiterlijk heeft Brabus een aantal koolstofvezel delen in de aanbieding. De voorspoiler kan worden uitgebreid met een extra lip die de opwaartse druk aan de voorkant vermindert. Voor de achterkant hebben de Bottropse ontwikkelaars een spoiler en een extra inzet voor de diffuser ontwikkeld.

Om het uiterlijk vertoon compleet te maken zijn er de Brabuswielen en binnenin hebben de Duitsers ook niet stilgezeten. Hebben ze de buitenkant nog redelijk beschaafd gehouden, het interieur is ouderwets over the top. Ruitstiksels in het leer, rode accenten, zilvergrijze gordels, het complete pakket aan ordinairheid is toegevoegd. Het goede nieuws is: bij Brabus kun je ook alleen de motor laten tunen en de rest gewoon origineel laten. Of niet natuurlijk.