TE KOOP: BMW 850 CSi voor vier ton

Om precies te zijn is dit helemaal geen BMW 850 CSi, maar een Alpina B12 5.7 uit 1993. Alpina weet alle BMW's altijd weer te verbeteren tot nog betere en vooral nog duurdere wagens. Deze B12 spant echter de kroon, de verkoper wil er tonnen voor hebben.

Tussen 1992 en 1997 bouwde Alpina slechts 57 exemplaren van de de B12 5.7, wat de auto extreem zeldzaam maakt. Dit exemplaar heeft 8.991 kilometer gereden in de 24 jaar dat hij op aarde is. De auto is dus ingereden en een beetje, maar op een paar uitgedroogde rubbers na nog zo goed als nieuw te noemen. Het is natuurlijk altijd maar de vraag hoe goed het is om zo weinig te rijden. Wie de auto koopt kan zonder problemen aan alle eigenaren vragen of ze zuinig met de auto zijn geweest: de verkoper is de eerste eigenaar.

De naamgeving van deze Alpina is wellicht wat verwarrend: Alpina gebruikt het aantal cilinders en de brandstof (B of D)voor de naamgeving. Zo kan een B12 zowel een 7-serie zijn, als een 8-serie. De varianten van de 8 hebben daarom een extra aanduiding: 5.0 of 5.7. Dit is de ultrazeldzame 5.7, die 416 pk uit de twaalf cilinders perst.  De kracht werd via een zesversnellingshandbak naar de achterwielen gebracht. Optioneel was er een Switch-Tronic leverbaar, waardoor je niet hoefde te koppelen bij het schakelen. Iets meer dan de helft van de 5.7's kreeg die optie, maar het lijkt erop dat deze wagen gewoon een derde pedaal heeft. Ook bijzonder, zeker voor 1993: de motorkap is van koolstofvezel.

Er kleeft een nadeel aan deze oppermachtige Bimmer Alpina, hij is extreem duur. Het mag dan wel een speciaal geval zijn, het lijkt erop dat de verkoper zich een factor tien vergist. Deze bak staat voor €400.000 te koop in Duitsland.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacf667ccc91', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });