Tesla Model 3 heeft eindelijk een radio

Niet alleen de fabriek van Tesla's Model 3 was nog niet klaar voor massaproductie, de software van de auto was dat ook nog niet. Allerlei vrij basale functies als de kilometerteller waren nog niet te vinden op het grote touchscreen in het midden. 

De eerste versie van de software voor de nieuwe kleine Tesla had nog geen radio. De apparatuur om muziek te maken zat wel in de auto, maar op het scherm was geen manier om het te bedienen. Inmiddels kan je dankzij een software-update wel genieten van muziek en file-informatie. 

Maar de radio is niet het enige bizarre missende onderdeel in de software. De auto had aanvankelijk ook geen kilometerteller. Erg handig voor tweedehands autoverkopers, want daardoor hoef je de kilometerstand van de auto ook niet terug te draaien. Voor de autobezitter is het wellicht wat onhandig, je kan zonder kilometerstanden bijvoorbeeld geen boekhouding bijhouden. 

Nog gekker wordt het met de afwezigheid van de meter die het energieverbruik in de gaten hield. Als je niet weet hoeveel stroom je nog hebt en je weet niet hoeveel kilometer je hebt gereden, dan wordt het wel heel lastig om te gokken of je wel of niet bij de supercharger moet stoppen.

Tesla is voor de Model 3 overgestapt van NVIDIA-chips naar exemplaren van Intel. Dat zorgde ervoor dat de software voor de auto opnieuw geschreven moest worden, ze konden niet gewoon de widgets uit de Model S of Model X gebruiken. Daarnaast is het touchscreen op het dashboard anders georiënteerd dan voorheen. De Model 3 heeft een horizontaal scherm, terwijl de grotere auto's een verticale versie hebben.

Ondanks de huidige update is de software nog steeds niet klaar. Het is nog even afwachten welke essentiele zaken er in de volgende versie worden toegevoegd. Easter eggs zitten gelukkig wel al in de auto.