BMW's roadmap: 25 elektrische voertuigen in 2025

In het verleden uitten we wel eens forse kritiek op BMW's elektrische ambities, maar nu geven de Duitsers serieus gas stroom. CEO Harald Krüger presenteert een strategie-update voor 2018 en verder, inclusief handige overzichts-graphics.

We beginnen met de elektrische ambities: tot 2025 komen er 25 nieuwe elektrische en semi-elektrische modellen. Alle geëlektrificeerde BMW's (dus de modellen die als primaire aandrijving een elektromotor hebben) zullen onder het i-label gevoerd worden. Momenteel is dit niet het geval voor bijvoorbeeld de X5 PHEV, die als X5 40e door het leven gaat. Zogenaamde mild-hybrids worden niet meegeteld, deze zullen gewoon onder de normale modellenlijnen worden gevoerd. Krüger merkt fijntjes op dat BMW onlangs de rechten op de gehele reeks i1 t/m i9 en iX1 t/m iX9 heeft laten vastleggen.

Als we de uitspraak goed begrijpen wordt de volgende X5 PHEV dus een iX5, waarbij het de vraag is hoe een PHEV van een eventuele toekomstige volledig elektrische SUV wordt onderscheiden. Want deze komen ook: te beginnen met de volledig elektrische X3 in 2020, de iX3. Vanaf 2021 moet elke aandrijfvorm (elektrisch, met verbrandingsmotor of PHEV) binnen BMW op hetzelfde platform komen te staan. Schematisch zien de komende 7-8 jaar voor BMW er als volgt uit:

In de elektrische weg die BMW bewandelt wordt de i Vision Dynamics, die wordt gezien als een voorloper van een i5, separaat naast de iNEXT vermeld (zie afbeelding onder). Laatstgenoemde komt in 2021 als topmodel de BMW-gelederen versterken.

Op het gebied van laadinfra staat BMW evenmin stil: via het ChargeNow-initiatief hebben klanten eind volgend jaar toegang tot 130.000 openbare laadpunten in 29 landen. Daarnaast is BMW mede-oprichter van het Ionity-initiatief en krijgt de BMW 530e iPerformance in 2018 de mogelijkheid tot inductieladen. Op autonoom vlak stuurt BMW binnenkort - in samenwerking met Intel/Mobileye - 40 zelfrijdende 7 Series de weg op, in München, Californië en Israël. Doel is het verder ontwikkelen van Level 4 autonomie.

Voor de kortere termijn is er nog het enorme modellenoffensief dat tot 40 nieuwe auto's moet leiden. Een belangrijke pijler hiervan is de X-reeks: tegen het einde van 2018 heeft BMW een heel arsenaal aan nieuwe of vernieuwde X'en in het assortiment. 

Ga maar na: de start van de levering van de X2 is aanstaande. Daarnaast mogen we de komende 12 maanden een nieuwe X4, X5 en X7 verwachten. De X1 en X3 zijn ook vrij recent ververst, waarmee de X6 eigenlijk het enige model wordt dat richting het einde van zijn levenscyclus gaat. Sinds 1999 verkocht BMW 5,5 miljoen X-voertuigen, en met de huidige SUV-mania is het verstandig op het X-paard te blijven wedden.

Tot zover BMW's outlook voor de komende jaren, die voor de liefhebber van nieuwe technologie serieus interessant gaan worden. We sluiten af met enkele infographics over de elektrische roadmap:

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b5e46d7db6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });