Mercedes-AMG A35 met 300 pk opent jacht op Audi S3

Het downsizen gaat door, maar in het geval van de Mercedes-AMG A35 daalt de prijs mee met het aantal pk's. Huistuner AMG gaat een extragoedkoop - nou ja, betaalbaarder - model maken om de Golf R en Audi S3 uit te dagen.

Momenteel is de Mercedes A45 de minst extreem geprijsde auto die de AMG-badge mag dragen. Met de komst van de nieuwe A-Klasse volgend jaar komt daar hoogstwaarschijnlijk verandering in. Tobias Moers, de baas van AMG, liet onlangs aan de redactie van Top Gear doorschemeren dat er A35 aankomt: "I see a huge opportunity for the A35," aldus Moers. "It’ll be the A45’s little brother, an engine performance A-Class. The price point will be low, and not everything we can do with the 45 we can afford for the 35." Om toch het maximale te doen wil Moers naar de concurrentie kijken en daarvan een benchmark uitkiezen.

De uitgelezen kandidaat daarvoor is de Golf R. De vierwielaangedreven auto sleept 310 pk uit de 2.0-liter turbomotor en is een van de betaalbaarste auto's met meer dan driehonderd pk. AMG gebruikt voor de A35 een teruggetunede variant van de motor die de A45 aandrijft. Net als in de Golf R is het een 2.0-liter viercilinder met turbo.

Het is te verwachten dat de volgende A45 rond de 400 pk mee zal krijgen om onder andere de Audi RS3 te kunnen passeren. Daardoor komt er onder de A45 ruimte voor een net iets minder pk's leverende A35. Hoe betaalbaar de auto in de rest van de wereld ook gaat worden, Mercedes gaat de nieuwe A-Klasse hoger in de markt zetten. De basisprijs zal hoe dan ook niet misselijk zijn. In Nederland zal het alsnog een extreem duur apparaat zijn dankzij de belastingen die we hier cadeau krijgen bij het kopen van een leuke auto. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dcf2c0ec41c2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });