Brabus ketst 650 pk in Mercedes-AMG C63S Coupé

Brabus weet altijd nog meer power en coolness te onttrekken aan een auto. De op zichzelf al behoorlijk brute AMG C63S Coupé is daarop geen uitzondering: het kan beter, of ordinairder zo u wilt.

Voor de Mercedes-AMG C63S Coupé heeft Brabus twee motorupgrades beschikbaar die de auto in het totaal 140 pk meer kunnen verstrekken. Ga je voor de simpele optie, dan krijgt je C63S meteen 90pk en 100 Nm meer uit zijn blok. Wie wat meer werk laat verrichten in zijn Coupé'tje kan nog 50 paarden en 20 draaimomenten meenemen naar de Autobahn.

Gelukkig hebben de Bottropse tuners het niet bij alleen de motor gehouden, ze hebben verschillende uiterlijke verbeteringen bedacht. Een uit kostbaar koolstofvezel opgetrokken achterspoiler bijvoorbeeld. Maar ook de voorbumper krijgt een nieuwe lip en mond die gemaakt is van het materiaal. Aan de zijkant zitten andere skirts en achterop is de complete diffuser vervangen door een ander exemplaar van carbon.

Om het geheel af te maken heeft Brabus uiteraard de ster voorop vervangen door een B en als je dat niet opvallend genoeg vindt, dan doen ze er gewoon een lampje in. De verlichte dorpels waar normaal gesproken Mercedes-Benz of Mercedes-AMG staat is vervangen door een exemplaar dat Brabus zegt. Binnenin kun je de pedalen vervangen door trappers die van aluminium zijn en ook de gewone schakelflippers kunnen wieberen.