POWERRR. ABT perst 510 pk uit Audi RS4

Met meer dan 500 pk in je Audi RS4 kom je in de de regionen van de AMG C63S en versla je de politie met haar nieuwe diesel-A6'jes makkelijk. Tuner ABT heeft nog 60 pk gevonden, die in het motorblok van de standaard RS4 rondslingerden.

Met standaard 450 pk is de RS4 al geen mager karretje, maar de 510 pk die ABT uit de motor weet te krijgen, maakt hem van een compleet ander level. De Duitsers noemen het zelf een Fahrspaß-Rakete, dankzij de 680 Nm die op de plaats van de normale 600 draaimomenten zijn gekomen. Opvallend is het wel dat ABT de RS5 naar 530 pk heeft weten te pompen, er zit dus nog meer in de turbomotor. 

ABT trekt ook nog even de vergelijking met de eerste generatie van de RS, die negentien jaar geleden op de markt kwam. De oer-RS4 had maar 381 pk en 460 Nm, maar was toen ook al een snelwegkanon. 

De verhoging van de prestaties komt voor rekening van een door ABT ontwikkeld motormanagement: ABT Engine Control. Het systeem verandert vijfentwintig instellingen in de motor en zorgt ervoor dat er meer power uitkomt zonder de motor te beschadigen. Om alle kracht ook naar de weg te brengen heeft ABT ook wijzigingen aan de ophanging beschikbaar, waardoor de auto minder rolt. Een tuner zou geen tuningspecialist zijn als ze niet ook aan het uiterlijk zouden knutselen. De auto heeft speciale zwarte 20" ABT-velgen.

Alle upgrades zorgen er in ieder geval voor dat je nog sneller met de auto kunt rijden. Hoe snel, dat zegt ABT niet. Het zal in ieder geval genoeg zijn om uit de handen van de politie A6'en van de plofkrakersvangers te blijven. Wel oppassen voor overstekende rotondes en bomen. Een vraag die nu ook opkomt: met 510 pk komt de RS4 met zijn V6 in de Mercedes-AMG C63S regionen, die auto gooit zijn V8-power echter over de achterwielen. Waar zou u voor kiezen?

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deebd1b3e55c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });