Wat mogen we niet zien aan Red Bulls RB14?

Alle foto's van de rijdende RB14 blijken gephotoshopt. Nou ja, bijna alle foto's, want enkele opmerkzame ogen herkenden verschillen in de gepubliceerde plaatjes: er verdwijnt een complete vleugel van de rijbeelden.

De nieuwste strijdwagen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo, de RB14,  zit nog vol geheimen. De livery op de auto is een matblauw patroon van schutkleuren dat nog volgende week vervangen gaat worden door de definitieve kleuren (dat zijn overigens vrijwel dezelfde kleuren als afgelopen seizoen). De camouflage maakt het lastig om iets aan de auto te herkennen.

De verslaggevers van Auto, Motor und Sport ontdekten dat Red Bull met de foto's heeft gedokterd. Blijkbaar zit er een onderdeel op de wagen dat nog niemand mag zien. Wat zou Adrian Newey nu weer voor een maas in de regels hebben gevonden? Ter hoogte van de bargeboards steekt soms wel, maar soms ook niet een vleugel uit het bodywork. Op de studiobeelden zit het onderdeel ook niet op de bolide, maar Ricciardo heeft er wel mee gereden, zo is te zien op een foto waarop zijn auto de pits weer ingeduwd wordt.

Volgens AM&S betreft het een vleugel die ervoor zorgt dat de sidepods minder haaks op de rijrichting hoeven te staan terwijl ze toch effectief zijn (iets wat volgens de regels overigens helemaal niet is toegestaan). Ferrari bedacht de truc vorig jaar, dus zo geheimzinnig zou Red Bull niet hoeven te doen.

Red Bull Racing is dit jaar hoe dan ook een tikje geheimzinnig bezig. De vreemde -maar mooie- livery voor de presentatie is een, het gephotoshop op de beelden is twee. Maar ook de motorkap op de auto heeft een opvallende vorm. Voornamelijk in de zin dat hij doet denken aan een van de Red Bulls van weleer: de RB8. Het is dus nog maar de vraag wat er allemaal gaat veranderen voor de tests in Barcelona en wat we gaan zien in Melbourne.