AMG-baas: nieuwe A45 gaat 'ver over de 400 pk'

De nieuwe Mercedes-AMG A45 krijgt volgens de grote baas van het merk veel meer dan 400 pk mee wanneer hij uit de fabriek rolt. Daarmee is hij per liter krachtiger dan de McLaren Senna.

Op dit moment staat McLaren bovenaan de lijst als het gaat om de geproduceerde paarden per liter in een productiewagen. Als het aan AMG ligt duurt dat niet lang meer. AMG-baas Tobias Moers wist namelijk tegen Autocar te vertellen dat het nieuwste model veel meer dan 400 pk uit het tweeliterblok van de nieuwe A45 AMG weet te toveren. Daarmee blijft hij concurrenten als de RS3 en de M2 voor. En ondanks de geruchten wordt dit niet gedaan met behulp van accu's en elektromotoren. The Predator, zoals de auto bij AMG wordt genoemd, haalt al zijn kracht uit een doorontwikkeld M133-motorblok dat nog steeds op good ol' benzine loopt. 

Daarnaast heeft de A45 een compleet nieuw onderstel. Dit heeft de mogelijkheid om de auto om te toveren in een buikschuiver. De ultra-low track mode verlaagt de auto tot maar enkele centimeters boven de grond zodat de eigenaar de show kan stelen op het circuit. De aandrijving gebeurt door een nieuwe automatische versnellingsbak met negen versnellingen en twee koppelingen. Alle vier de wielen worden aangestuurd door een verbeterd 4Matic-systeem met extra torque vectoring, waardoor de overdaad aan paarden beter en sneller tussen de voor- en achterkant verdeeld wordt. 

Maar voor de nieuwe A45 de klinkers uit de straat mag trekken, komt er eerst een minder hardcore versie op de markt: de A35. Hiermee willen de mensen uit Affalterbach concurrenten als Volkswagen met de Golf R en Ford met de Focus RS pesten. Deze kleine Merc krijgt hoogst waarschijnlijk een aangepaste versie van het M260-motorblok en zal het moeten doen met zo'n 300 pk. "We’ve identified a market for a milder AMG model positioned below the A45 4Matic, The strategy is going to be similar to that seen further up the line-up, where our various ‘43’ models support the ‘63’ models," aldus Moers.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dcf3539863e4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });