Germaans geweld: dit is de BMW M2 Competition

Eigenlijk is de verder opgefokte versie van de BMW M2 pas gepland voor het eind van april als de Beijing Auto Show begint, maar BMW heeft de digitale sluizen weer door laten lekken: hier is de M2 Competition.

Het 'basismodel' van de BMW M2 is al een van de meest belachelijke auto's die we ooit reden. Vrijwel de hele onderkant van een M4 werd onder een kleine 2 Serie sedan gepropt en gekoppeld aan de 370 pk sterke zes-in-lijn met een horde turbo's. Maar blijkbaar is het nog niet genoeg: er komt een nog sterkere versie aan.

Wat er precies onder de motorkap gebeurt weten we nog niet, maar dit is wat BMW met de buitenkant heeft gedaan. De nieuwe niertjes van BMW zitten op de neus, meer luchtinlaten in de bumper, ook de spiegels zijn nu van de M4 overgenomen en de wielen zijn nog wat verder gegroeid.

Net als de grotere M's krijgt de M2 nu een rode startknop en de M1- en M2-knoppen op het stuur. Daarmee kun je in eens keer schakelen naar een vooraf ingestelde rijmodus.

Uiterlijk is leuk, maar we komen toch vooral voor de technische verbeteringen die BMW heeft bedacht voor de pocket rocket. De drieliter zescilinder gaat straks voorbij de vierhonderd peekaa volgens de lekkers. Er wordt zelfs gefluisterd dat het 410 paarden worden. Dat zou een sprong van 40 pk zijn ten opzichte van de 'ordinaire' M2. De lekkers zeggen dat de 0-100 km/u-sprint voortaan maar 4,2 seconden gaat kosten.

In Nederland is de M2 extreem populair, dus ze zullen bij de importeur reikhalzend uitkijken naar deze upgrade. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacf38622142', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });