XING Mobility trapt 1.359 pk in elektrische off-roader Miss R

XING Mobility is op dit moment bezig met de ontwikkeling van de Miss R: een elektrische, op rallyrijden geïnspireerde 'supercar' die als eerste en enige zowel op de weg als daarbuiten goed kan presteren.

De Miss R moet 's werelds eerste elektrische supercar worden, waarmee ook buiten de gebaande paden geracet kan worden. XING is de auto nu vooral aan het testen op de off road-capaciteiten en haalt daarmee waardevolle informatie binnen waarmee ze bevestiging krijgen dat het concept ook daadwerkelijk werkt en ze geen misser aan het bouwen zijn.

Dat is belangrijk, want de cijfers waar de fabrikant mee strooit zijn best indrukwekkend: een 1 Megawatt accupakket (98 modules, 4116 cellen) dat de vier elektromotoren, één voor elk wiel, van stroom voorziet. Tezamen produceren die dan weer 1.359 pk (1.000 kW) waardoor de Miss R binnen 1,8 seconden van nul naar honderd kilometer per uur katapulteert. Nul naar tweehonderd kilometer per uur gebeurt binnen 5,1 seconden. Een topsnelheid is helaas nog niet doorgegeven.

De auto is nu nog vooral een promotiewagen voor de nieuwe technologie. De Miss R heeft bijvoorbeeld een accupakket dat direct in 3M Novec 7200 Engineered Fluid is ondergedompeld waardoor hij 50% lichter kan zijn dan die van concurrenten. Hoe dat precies werkt weten wij ook niet, maar schijnbaar schept het kansen voor andere industriële toepassingen. XING is dan ook al met partners bezig om dit te implementeren.

Zelf komen ze tijdens de AutoTronics show in Taipei met een elektrisch transportvoertuig genaamd Mr. T, die 6.300 lithium ion-cellen bevat. Deze kunnen uitgewisseld en aangepast worden aangezien ze zijn verdeeld over hondervijftig losse pakketten.