Fernando Alonso wint debuutrace in LMP1 op Spa

Fernando Alonso heeft een droomstart gemaakt in zijn eerste WEC-seizoen. Bij de 6 uur van Spa pakte de Spaanse F1-crack meteen het goud.

Howel Audi en vervolgens ook Porsche afhaakten, gaat Toyota stug door in de LMP1-klasse van het World Endurance Championship (WEC). Dit seizoen werd Fernando Alonso als trofee binnengehaald: hij draait de WEC naast zijn F1-activiteiten, en rijdt in de #8 Toyota TS050, samen met Buémi (CH) en Nakajima (JP).

Tijdens de 6 uur van Spa werd de equipe in auto #8 geholpen door een fout van het #7-team. Zij hadden per abuis verkeerde gegevens verstrekt over de brandstofstroommeter, en moesten voor straf vanuit de pitstraat starten, één ronde achter het veld. Hoewel het zusterteam nog dicht in de buurt kwam, en zich naar de tweede plek opwerkte, was het Alonso's ensemble dat er met de overwinning vandoor ging. Het verschil op de finishstreep bedroeg slechts 1,5 seconde.

In de LMP2 kende Racing Team Nederland een stroeve start: door technische malheur kwamen Giedo van der Garde en co op 24 rondjes van de winnaars over de streep. Ho Pin Tung was de beste Nederlander: hij werd 7e overall en 2e in de LMP2-klasse.

De GTE Pro was een prooi voor de #66 Ford GT, in de GTE Am won de #98 Aston Martin Vantage in een ware thriller. De volgende race in het kampioenschap wordt op 16 juni verreden: dit is de legendarische 24 uur van Le Mans.