Helmut Marko: 'Verstappen is kampioensmateriaal'

Red Bull Racing-strateeg Dr. Helmut Marko heeft zich weer eens positief uitgelaten over Max Verstappen. Buiten de winst om liet Max zien dat hij het in zich heeft om kampioen te worden volgens Marko.

Marko was vanzelfsprekend erg blij afgelopen weekend. Zijn wonderkind stond immers op de hoogste trede van het podium. Maar daarnaast heeft Max ook wat belangrijke kwaliteiten getoond. Kwaliteiten die je van een kampioen zou verwachten, aldus Marko.

"Alle critici hadden aan het begin van het seizoen allemaal praatjes, maar hij heeft ze nu laten zien dat deze helemaal nergens op sloegen. In Oostenrijk moest hij de banden sparen en kreeg hij te maken met een verminderd motorvermogen halverwege de race, maar toch wist hij de snelheid te houden om Raikkonen achter zich te houden." vertelde Marko tegen Motorsport.

Volgens Marko heeft Max zichzelf hard aangepakt om dit niveau te bereiken. Hij heeft vooral veel pech gehad, en had te maken met twee domme ongelukken in Monte Carlo en China, maar voor de rest doet hij het goed voor een 20-jarige coureur. Zeker de afgelopen drie races liet hij zien wat hij echt kan en dat hij de kwaliteiten van een kampioen in zich heeft. 

Marko was dit weekend overigens extra blij want sinds de eerste Grand Prix op de Red Bull Ring wist Red Bull er niet te winnen. Elk jaar ging Mercedes als eerste over de lijn, tot nu. En dat Max dit kunstje op zo'n manier weet te klaren maakt het extra speciaal. Het enige smetje aan het weekend was de pech van Ricciardo, maar dat neemt volgens Dr. Helmut de kansen op de winst in het kampioenschap nog niet weg.