Omdat het kan: 360 pk in klassieke Mini

Een klassieke Mini heeft niet heel veel ruimte als het gaat om motorische upgrades. Toch wist de 22-jarige eigenaar het schattige karretje om te bouwen tot racemonster met een turbo die buiten de auto hangt. 

Een klassieke Mini omtoveren in een kleine raket hebben we wel vaker gezien, maar de eigenaar van dit kekke karretje is wat verder gegaan dan de rest. En dat is goed te zien aan het feit dat de motor aan alle kanten uit de auto puilt. 

Zoals te zien is op de foto's werd er geen genoegen genomen met het kleine vooronder van de klassieker. De eigenaar haalde het oude motorblok eruit en ramde er een B16 Honda VTEC 1.6-liter met gigantische turbo in. Of eigenlijk ging het nieuwe motorblok er wel in, voor de turbo en intercooler was geen plaats meer. Deze hangen voor de auto. Het resultaat van deze aanpassingen in een totaal van driehonderzestig paarden op de voorwielen. 

Daarnaast is er nog veel meer aangepakt. De auto heeft een speciale remset die precies achter de 13 inch velgen past, een gigantische achtervleugel voor de nodige downforce en een compleet nieuw interieur. De ouderwetste stoelen liggen bij het grofvuil en zijn vervangen voor Recaro's. Het dashboard is aangepast en voorzien van unieke meters. Om het af te maken zijn er racepedalen geplaatst en wordt er geschakeld met een  'five-speed quick gear shifter'.

Hoeveel je ook aanpast, 360 pk op de voorwielen is eigenlijk nooit een goed idee. Maar zeker niet in zo'n kleine auto. Gelukkig is hetgeen we hier zien nog niet het eindstation voor de Cooper. De eigenaar wil hem verder kietelen naar 500 pk en dit dan naar alle vier de wielen sturen. Oh, en voor we het vergeten: al het werk aan de auto is door niemand anders dan de 22-jarige zelf eigenaar gedaan. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5db07e81e8429', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });