Max Verstappen baalt: 'Onze motor is zwakker dan die van vorig seizoen'

Een nieuw jaar, nieuwe kansen voor Renault om haar motor te verbeteren. Dat zal Max Verstappen ook gedacht hebben aan het begin van dit seizoen. Maar niks is minder waar. De Fransen zijn erin geslaagd om een slechtere motor te bouwen dan vorig jaar.

Aan het begin van het seizoen durfde Max het wel aan dat hij dit jaar meer races zou kunnen winnen dan in 2017. Maar hoe verder het seizoen vorderde, des te minder vertrouwen hij kreeg in meerdere overwinningen.

In Singapore werd Max gevraagd naar zijn kansen voor de rest van dit seizoen. Daaruit kwam bepaald geen positief antwoord. De reden dat Max zo negatief is: de Renault-motor.

Waar de RB14 een stuk beter is dan de RB13 is de 2018 Renault-motor minder krachtig dan die van vorig jaar. Wat knap is, aangezien Cyril Abiteboul de hele winter geroepen heeft dat ze op weg waren om Ferrari en Mercedes bij te benen.

"We komen gewoon tekort", begint Max over de Grand Prix van Singapore. "Vorig jaar hadden we een betere motor dan nu en toen stonden we al om drie tienden afstand van Vettel. Nu is de auto beter dan in 2017, maar heeft de motor juist weer veel terrein verloren", zegt de Nederlander.

'We zitten 15 pk achter de Mercedes- en Ferrari-motor'. Dat zei Cyril Abiteboul een aantal weken geleden. Max Verstappen moest lachen om deze uitspraken en zegt dat de achterstand veel groter is.

"Zodra het gas erop gaat, verliezen we gewoon te veel op de concurrentie. Sinds Canada hebben Ferrari en Mercedes zoveel stappen met de motor gemaakt. We lopen minimaal 70 pk minder, dan wordt het heel lastig. We hebben wel een goede auto, maar je zou er eigenlijk een moeten hebben die zeker een halve seconde sneller is dan Ferrari en Mercedes om te compenseren. Dat zit er niet in natuurlijk", beseft Verstappen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae97b4e81e7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });