Max Verstappen over 2019: 'Gaan met Honda dichterbij komen dan dat we ooit zijn geweest'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen lijkt steeds positiever te worden over de Honda-motor, die volgend seizoen achterin zijn bolide zal liggen. De Japanners hebben de laatste tijd veel vertrouwen gekweekt bij het Oostenrijkse team.

Dat Red Bull zo veel vertrouwen heeft, komt door de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda. Toro Rosso, het 'junior-team' van Red Bull Racing, gaat steeds beter met de Honda-krachtbron. Daarnaast komen de Japanners alle afspraken na, waar Renault nog wel eens een steekje laat vallen...

In Singapore wordt Verstappen geconfronteerd met een opmerking die Lewis Hamilton gemaakt zou hebben. De Brit had laten weten dat Red Bull al is gestopt met het ontwikkelen van de 2018-auto, om zo alles op de 2019-bolide te zetten. Volgens Max klopt dit niet, maar hij erkent wel dat er achter de schermen al flink gewerkt wordt.

"Waar heeft hij dat vandaan?", vraagt Max zich hardop af. "Natuurlijk zijn wel al bezig met volgend seizoen, maar dat doet Mercedes evengoed. Ik kan je verzekeren dat er nog genoeg mensen met deze auto bezig zijn, hoor", aldus Verstappen.

De Nederlander beseft wel dat het dit jaar nog lastig zal worden om hele goede resultaten te scoren, aangezien de Renault-krachtbron gewoon niet goed is: "Als je op motorisch vlak zó ver achterloopt, moet je met je chassis gewoon vijf- of zes tienden goedmaken, maar dat kan gewoon niet", zegt hij realistisch.

Waar Red Bull dit seizoen dus niet meer hoeft te hopen op overwinningen, is dat volgend jaar wel anders. Volgens Verstappen is de Honda-motor stukken beter dan de Renault-krachtbron ooit is geweest.

"Ik heb er echt vertrouwen in. Ik denk niet dat we direct op het niveau zitten van Ferrari en Mercedes, maar gedurende het seizoen zullen we dichterbij komen dan dat we ooit zijn geweest met Renault", zo zegt Max vrolijk.

Vooral de laatste weken heeft Honda erg veel indruk gemaakt bij zowel Toro Rosso als Red Bull: "Op basis van wat we afgelopen weken gezien en gehoord hebben, is het allemaal erg positief. Tot nu toe heeft Toro Rosso alles gekregen wat ze vanuit Honda beloofd hadden, dat zit dus allemaal goed", sloot de Nederlander af.

Niet alleen Max Verstappen merkt de vooruitgang van Honda op, ook Sauber-coureur Marcus Ericsson ziet het. Volgens de Zweed is de Japanse motor een stuk sterker dan menigeen denkt.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae9cdf3da03', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });