Force India: Formule 1-wagens zien er in 2021 niet zo uit

De voorbeelden van de auto's van 2021 die Ross Brawn deze week toonden zijn gewoon voorbeelden. Volgens de ontwerpers van Force India gaan de auto's er helemaal niet zo uitzien.

De ingenieurs die bij Ferrari belast zijn met het tekenen en bouwen van de Formule 1-wagens, waren al niet onder de indruk van de mock-ups voor 2021. Nu blijken ook de technici van Force India een zelfde soort mening te hebben. Technisch directeur Andrew Green van de Brits-Canadese raceclub is stellig: de auto's lijken in 2021 totaal niet op deze plaatjes.

Ross Brawn van Liberty Media wil er alles aan doen om de auto's er 'exciting' uit te laten zien. Maar de teams zullen er altijd alles aan doen om de auto's ondanks de regels zo snel mogelijk te maken. Dan komen ze met allerlei trucs en grapjes om dat voor elkaar te krijgen.

Autosport sprak met Green en de Brit liet het volgende weten: "What they look like, I'm not that fussed, it's how they perform that I'm interested in. They're just artistic impressions of what the cars might look like. I come at it from a technical side, I'm not interested in the styling side."

Dat is kort en duidelijk, het uiterlijk boeit totaal niet, als de auto maar snel is. Green heeft daar ook een mening over: "The car at the front of the grid is usually the best looking car, regardless of what it looks like."

Het is ook niet aan Formula 1 Management om de vormgeving van de auto's te bepalen. De overkoepelende organisatie is ervoor om de races te organiseren, maar ze bemoeien zich wel met de regels. Die zouden uiteindelijk tot auto's kunnen leiden die we de afgelopen dagen gezien hebben. Het is echter aan de ontwerpers bij de teams om de regels te interpreteren en er winnende auto's mee te bouwen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e548d8ee2139', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });