Tesla gaat (eindelijk) dashcamfunctie toevoegen

Een elektrische auto die volhangt met camera's, maar geen enkel beeld opslaat van wat er om hem heen gebeurt. Dat is elke Tesla tot nu toe, maar daar komt volgens Elon Musk binnenkort verandering in. De dashcamfunctie komt nu echt.

Tegenwoordig hangen steeds meer mensen een dashcam achter hun binnenspiegel. Ze leveren leuke beelden voor Youtube op, maar helpen ook mee om de onschuld te bewijzen als er een fietsende tiener al append op je motorkap belandt. Je zou dan ook zeggen dat auto's die standaard met camera's uitgerust zijn deze dashcamfunctie aanbieden, maar dat is niet waar. Zelfs een Tesla, die dankzij dit soort camera's zichzelf kan besturen, laat het niet toe om de beelden te gebruiken voor de verzekering. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. 

Elon Musk heeft bevestigd dat de camera's ook dienst gaan doen als dashcam. De software is ervoor geschreven en wordt nu uitvoerig getest voordat het in de V9-update als beta-versie beschikbaar gemaakt wordt. Het is alleen nog onduidelijk of het systeem beelden gaat opslaan van alle acht de camera's die op een Tesla te vinden zijn, of dat het zich beperkt tot die in de voorruit.

Waarom de dashcamfunctie zo lang op zich laat wachten is een raadsel. Vorig jaar wist knutselaar Jason Hughes al opgeslagen beelden uit een gecrashte Model S te vissen. Daarmee liet hij zien dat de camera in de voorruit al beelden opslaat, maar dat er niet direct toegang tot gegeven wordt. Tot nu toe kon alleen Tesla bij de beelden om zichzelf in te dekken

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c1a2b8da44', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });