Ferrari onthult de Monza SP1 en SP2

Tijdens het Icona Ferrari-evenement zijn gisteren twee speedsters onthuld, in de stijl van de Mercedes-McLaren SLR Stirling Moss en de Aston Martin CC100. Dit zijn de Monza SP1 en SP2.

De lekker extreme Ferrari's ogen als ideaal gereedschap om het betalen in parkeergarages mee te vermijden, zo laag zijn ze. Het verschil tussen de SP1 en de SP2 zijn de zitplaatsen. In eerstgenoemde kan je alleen zelf toeren, in de SP2 mag je vriendinnetje ook nog mee. De auto's zijn gebaseerd op de 812 Superfast, en krijgen waarschijnlijk dus ook de 6,5 liter V12 mee. 

Er was ook een 750 Monza aanwezig, de spirituele voorloper van de auto's uit 1954. Ingewijden hebben het volgende te melden over de nieuwe Monza: "Sort of "barchetta", sleek and unadorned design by Flavio Manzoni, can be ordered as one or two-seater, production will begin late 2019, less than 500 units to be built, price approx. 1.5 to 2.0 M Euros."

UPDATE. De Monza SP1 en SP2 zijn officieel. Alle informatie in dit topic. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c12e0c0f64', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });