McLaren zwaait Fernando Alonso uit met speciale livery

0 overwinningen, 0 podiums, heel veel frustratie en gescheld, en een kostenpost van 35 miljoen per jaar. Ja, de comeback van Fernando Alonso bij McLaren liep gesmeerd. Als dank voor de bewezen diensten krijgt Nando in Abu Dhabi zijn eigen livery.

Fernando Alonso rijdt dit weekend zijn 312de en laatste Grand Prix in de Formule 1. De Spanjaard, die we na zijn periode bij Renault gerust als de koning van de verkeerde keuzes kunnen bestempelen, heeft er een dramatische vier jaar bij McLaren opzitten. De Spanjaard reed geen deuk in een pakje boter, wat bijna volledig te wijten is aan hoe hard McLaren de afgelopen jaren de bal heeft laten vallen. Een mens kan maar zoveel verdragen, en dus konden we gedurende dit seizoen genieten van een steeds chagrijniger Fernando Alonso (check even de teamradio uit Braziliƫ), die zichtbaar snakt naar een nieuw avontuur. Het is dat hij ook nog WEC rijdt, anders was hij uit pure frustratie waarschijnlijk met zijn MCL33 tegen een muur gereden.

Als dank voor vijf jaren bij McLaren (in 2007 reed hij er ook, als teamgenoot van Hamilton) heeft de renstal uit Woking zijn bolide dit weekend met een speciale livery versierd. Best fideel van ze. Stoffel Vandoorne, de loyale Vlaming, die na dit seizoen ook klaar is in Woking en in de Formule Miele gaat rijden, krijgt niets. Het verschil moet er kennelijk wezen. De toelichting:

Based on the distinctive blue, yellow and red of his helmet colours (which themselves pay sizeable homage to his home region of Asturias in northern Spain) the livery is emblazoned across the engine cover, and includes a specially commissioned FA insignia on the top and sides of the cockpit.

Het wordt voor het eerst in 32 jaar dat McLaren een speciaal verfje op een F1-auto gooit. De laatste keer was in 1986, toen de Britten ver voor iedereen de Keke Challenge aangingen: Keke Rosberg kreeg destijds een gele one-off van het team. De 37-jarige Alonso gaat volgend jaar verder met de Indy 500.