Sergey Sirotkins sponsor trok stekker eruit bij Williams

Eerder vandaag werd bekend dat Robert Kubica volgend jaar zijn gedroomde comeback maakt in de Formule 1. Hiervoor was het vertrek van Sergey Sirotkin nodig, waarbij diens sponsor een hoofdrol heeft gespeeld. Ze hadden er geen zin meer in.

Achter elke F1-coureur staat hoe dan ook een bak met geld, want het is een dure sport. Of dit familiegeld is of dat van een vermogende sponsor maakt niet uit, geld is geld. In het geval van Sergey Sirotkin waren dit de roebels van het Russische SMP Racing, een team dat ook met ex-F1-coureur Jenson Button meedoet aan de LMP1-klasse van het World Endurance Championship (WEC).

De Russen waren gedurende dit seizoen meer dan ontevreden over de mate waarin Williams zich ontwikkelde, en draaiden daarom de geldkraan dicht. In een verklaring zegt het team: "We took the decision not to continue participating in the Formula 1 world championship in the joint project with the Williams Martini Racing team. We were unpleasantly surprised by the team's performance level at the start of the season, and the car's development rate also turned out to be not high enough.

Despite this, Sergey managed a good season in the circumstances, gave his 100% and fully accomplished the tasks set in front of him. We are satisfied with his work and are currently evaluating options for his racing career going forward."

Dat is klare taal: het is een zootje bij Williams, en de Russen hebben er geen fiducie in dat het team in 2019 van de achterste rij weet te komen. Uiteraard is de een zijn dood de ander zijn brood, dus kunnen we reikhalzend kijken naar wat Kubica met zijn ervaring en in zijn huidige toestand uit de gemankeerde auto weet te halen.