Porsche zoekt 100 kopers voor rally Cayman GT4

In augustus toonde Porsche de Cayman GT4 Rallye editie en liet hierbij direct weten dat er geen intentie was voor enige vorm van productie. Nu laten de Duitsers weten dat als er honderd kopers zijn, dat ze dan de auto toch gaan verkopen.

Eigenlijk wilde Porsche met de Cayman GT4 Rallye Concept alleen maar laten zien wat het platform van de auto en de engineers allemaal in huis hebben. De Stuttgarters hadden nooit het idee om er meer dan twee van te bouwen, maar als u er een wilt, en u kunt 99 andere gegadigden vinden, dan wil Porsche best voor u aan de slag gaan.

Dit liet Porsches Motorsport baas, Frank-Steffen Walliser, weten in een interview. "We moeten er minimaal honderd van verkopen om hem het groene licht te geven." Nu lijkt het ons niet heel lastig voor een bedrijf als Porsche om de kopers voor zo'n speciaal model te vinden. Toen hij in augustus zijn prestaties liet zien wilden ineens de beste vijf rallycoureurs uit de WRC erin rijden. 

De GT4 Rallye Concept is gebaseerd op de Cayman GT4 Clubsport en is aangepast voor gebruik op onverharde paden. De auto is aan de onderkant volledig beschermd tegen de elementen, stenen en mogelijke harde landingen. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook de opvallende rally-verlichting op de motorkap. Opvallend genoeg heeft Porsche niet gekozen voor vierwielaandrijving, maar stuurt de 385 pk sterke 3,8 liter flat-six alleen de achterwielen aan. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd82802df3b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });