Jan Lammers maakt duidelijk: 'Geniet van duels Max Verstappen nu het nog kan'

Al vier jaar zorgt Max Verstappen voor het meeste vuurwerk in de Formule 1. Volgens Jan Lammers moeten we deze jaren koesteren, want het zou vrij snel afgelopen kunnen zijn met de gevechten op de baan tussen Verstappen en zijn concurrenten.

In 2019 stapt Red Bull Racing over van Renault- naar Honda-motoren. Of deze samenwerking succesvol gaat worden, is nog onduidelijk, maar Lammers is in ieder geval erg positief. Het enige waar hij zich zorgen om maakt, is de afwezigheid van Max' inhaalacties, als de Honda-motor inderdaad zo krachtig is als Helmut Marko doet geloven. Volgens de 62-jarige Nederlander zal Verstappen aan de horizon verdwijnen, mocht hij een echte competitieve auto hebben.

"Volgend jaar hopen we natuurlijk heel veel dominante races van Max te zien, zoals in Mexico", begint Lammers in een interview met Motorsport.tv. "In het verleden heb ik al gezegd, koester deze momenten nou. Dit zijn de mooie momenten en ik heb natuurlijk geen vooruitziende blik, maar als Max vooraan komt te rijden, dan gaan we die gevechten missen", aldus Lammers.

Het jaar begon stroef voor Max Verstappen, maar dat heeft hij aan het einde van het seizoen helemaal goed gemaakt. De Nederlander sloot 2018 af met vijf podia op een rij en sinds Monaco heeft alleen Lewis Hamilton meer punten weten te behalen dan de Nederlander. Welk cijfer geeft Jan Lammers hem voor het gehele jaar.

"Een acht. Hij heeft natuurlijk wat races gehad waar wat randjes aanzaten en waar een beter resultaat uit had kunnen komen. Maar hij is daarna in het seizoen gegroeid en is een stuk berekender gaan rijder. Uiteindelijk is Max een mooie combi geworden tussen iemand die echt doorzet en iemand die de punten binnen weet te halen. Hij heeft een mooi groeiseizoen gehad", zo sloot Lammers af.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae972c003ac', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });