Hon hon hon. Dit is de BMW M2 Compétition Héritage Édition

U mag drie keer raden in welk land deze dikke M2 met retro-touches uitkomt.

Moderne auto's met verwijzingen naar historische modellen vinden we helemaal prima, vooral wanneer dit voitures van het kaliber BMW M2 zijn. Van dit heerlijke coupékanon - op basis van de 410 pk en 550 Nm sterke M2 Competition - komt op de Franse markt een 'Edition Héritage' uit. Deze heeft niet alleen een zwik aan carbon M Performance accessories (grille, voorspoiler, spiegelkappen, diffuser, vleugel, uitlaatsierstukken), maar ook blauw-rode M-bestickering, net zoals de 2002 Turbo. Deze 45 jaar oude voorloper van de 3 Serie (170 pk, 241 Nm) is voor de gelegenheid van stal gehaald voor een fotosessie. 

BMW Frankrijk maakt er 40, die elk hun eigen badge krijgen. De prijs: 75.000 euro, dat is 7 mille meer dan de 'gewone' M2 Competition. Hieronder de foto's! En aangezien we het niet kunnen laten om dit dode paard te slaan, zetten we eronder de nierengrille van de oude 2002 vergeleken met die van de nieuwe 7 Serie.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5debc06be56b3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });