Dit is waarom de Jaguar XJ een vliegend tapijtje is

Doug DeMuro is een legende die met recht de deur voor zichzelf openhoudt. Daarom een klein eerbetoon aan de man van de 'quirks & features' met een Jaguar XJ X308.

We doen het wel wat korter dan His Dougness want veertig minuten ratelen over ieder individueel Fiesta-knopje is wat al te veel van het goede. De XJ308 is de Jag die Jag altijd had moeten maken. Niet alleen qua uiterlijk, prestaties en het verrotte karakter van de mensen die hem rijden, maar ook wat betreft relatieve betrouwbaarheid is dit zoals Sir William Lyons het heeft bedoeld.

Uiteraard heeft de wagen wel kuren gehad, daarvoor is het een Jag, maar Brinta is best te eten en bovendien moet je hem perfect willen hebben. Geen rateltjes, trillinkjes, gedoetjes, maar gewoon lekker in DSM-5 bladeren en helemaal spectrum gaan. Overigens vallen de reparaties nog best mee aangezien er meer dan 260.000 kilometer op de teller staat, maar uw auto is vast betrouwbaarder. 

Mocht u desondanks toch overwegen om een vergelijkbare HMS Jag te kopen: koop niet de goedkoopste die op Marktplaats staat. Dat wordt huilen, echtscheiding, aan lager wal raken en uiteindelijk heroïne in den oogbollen. Dat u het even weet.

Doug Score: 11 op de Schaal van Boreaal.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e502a39b3c35', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });