Kijk hoe een Tesla Model 3 heel knap een Ford Fiesta niet ramt

De grote vraag: was het divine intervention van Tesla zelf, of een reactie van de bestuurder? Laatstgenoemde denkt dat het de Tesla zelf was, die erger voorkwam.

Voor elke Autopilot-fail is er wel een filmpje dat Tesla prijst wegens het voorkomen van een ongeluk. In het meest recente voorbeeld gebeurde dit half. De Model 3 zit op de meest rechter baan, en nadert een afrit. Deze loopt enigszins vol, waardoor het verkeer op de rechterbaan stilvalt. Ook al was Autopilot niet ingeschakeld, kan het toch zijn dat de auto ingreep. Bepaalde actieve veiligheidsfeatures van de Model 3 kunnen met de nieuwste software mogelijk alsnog ingrijpen.

De bestuurder zegt op Reddit zich niet meer alles van het voorval te herinneren, maar denkt niet zelf de agressieve uitwijkmanoeuvre gemaakt te hebben. Helaas kwam hij er niet ongeschonden af, want op seconde 8 zien we dat hij van achteren wordt geramd, door een Jeep Grand Cherokee. Het resultaat is een Tesla die achterin die in de kreukels ligt, maar de voorkant bleef in ieder geval erger bespaard.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eccf4f726c6e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });