Max Verstappen hoopt op derde plek in kwalificatie Monaco

Het ziet ernaar uit dat Mercedes daadwerkelijk de snelste ploeg op de baan is in het prinsdom Monaco. Zelfs de Red Bulls zagen vandaag de driepuntige sterren voor zich eindigen. En daarom tempert Max Verstappen de verwachtingen maar vast.

Na de tweede vrije training, waarin Max Verstappen een probleem had met een radiateur in zijn auto, er lekte water uit. Gevolg van de technische malheur was dat Max er minder goed bij zat dan in de eerste sessie. Desondanks liet collega Pierre Gasly nog een aardige tijd noteren, op basis waarvan je zou kunnen aannemen dat Verstappen daar flink boven zou kunnen rijden.

Toch doet de Limburger nu een Toto Wolffje: hij wringt zich in de underdogpositie.  Na de training zei de Nederlander: "Ik denk niet dat we Mercedes onder druk kunnen zetten. Een derde plaats in de kwalificatie zou goed zijn." Dat klinkt onheilspellend. Monaco is toch van oudsher het circuit waar de auto's van Red Bull racing zouden moeten domineren.

Overigens was het probleem niet heel erg structureel. Het werd veroorzaakt door wat rommel van de baan die in een van de sidepods terechtkwam en daar de boel beschadigde. Het zal in de rest van het weekend hopelijk geen impact meer hebben.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e52d1de676ec', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });