Nieuwe Renault Captur: groeispurt voor Franse baby-SUV

In 2013 lanceerde Renault de Captur, en we mogen wel stellen dat dit een knaller van een succes werd. De Fransen verkochten er 1,2 miljoen van. Nu is het tijd voor een opvolger, in een ruimer jasje.

Het uitgangspunt bij het design van de nieuwe Captur lijkt 'never change a winning team' te zijn geweest. De auto oogt grotendeels gelijk aan zijn voorganger, afgezien van LED-verlichting die er nu op prijkt. De auto is 110 mm langer en 20 mm breder, waardoor u nu 536 liter in de kofferbak kwijt schijnt te kunnen. Een aardige verbetering ten opzichte van de 455 liter van zijn voorganger.

De Captur, oneerbiedig gezegd een opgehoogde Clio, rolt op een nieuw (CMF-B) platform, dat lichter en stijver is dan dat van zijn voorganger, en bovendien de ruimere buitenmaten mogelijk maakt. In 2020 komt de nieuwe Captur er als PHEV, die een 1.6 benzinemotor combineert met twee elektromotoren, die worden gevoed door een 9.8 kWh-pakket. 

Renault beidt de Captur aan met de volgende krachtbronnen:

  • 1.0 TCe driecilinder (100 pk) of 1.3 TCe (130pk en 155 pk)
  • 1.5 dCi (95 pk en 115 pk)

De grootste wijzigingen in de Captur zitten hem in het interieur. De cockpit kreeg een broodnodige modernisering, met een verticaal 9,3 inch scherm in de middenconsole, en een nieuw digitaal instrumentencluster met een diameter van 10,2 inch. Het display is voorbereid op zowel Apple Carplay als Android Auto. De nieuwe Captur gaat het opnemen tegen onder andere de recent vernieuwde Peugeot 2008.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5de9add584018', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });