Dit is de BMW X7 pickup

Nog niet zo heel lang geleden bracht BMW de X7 op de markt, de grootste en meest luxe SUV uit Beieren. Nu is het kolossale gevaarte er ook al als pickup. Echt waar.

Europa is niet bepaald een pickup-markt, maar de VS, waar de X7 gebouwd wordt, des te meer. Plant BMW - in navolging van Mercedes - een entree op deze markt? We zien het niet gebeuren, en met de X7 al helemaal niet, daar is het ding veel te duur voor. Wat u hier ziet is een project van een aantal leerling-monteurs van BMW, vergelijkbaar met de jaarlijkse bijdragen die we van hun collega's van Volkswagen aan de Wörthersee zien.

Echt heel praktisch is de X7 pickup eerlijk gezegd niet: er is voor gekozen om er een double cab van te maken, waardoor de laadruimte nogal bescheiden is. Met de klep dicht is er 140 cm beschikbaar, met open klep 200 cm. In het laatste geval is dat net genoeg om een BMW F 850 GS-brommer neer te zetten. 

De premium pickup, met als basis een xDrive40i (340 pk), kreeg een mooi houten teakvloertje en instelbare luchtvering. Ziet er best gelikt uit, maar het blijft echter wel bij een enkel exemplaar. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed43fb1c83d3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });