Max Verstappen presteert te goed om naar Mercedes te kunnen

Als je een opvallende uitspraak over de Formule 1 wilt hebben van een invloedrijk figuur, dan is Helmut Marko degene die je moet hebben. De Oostenrijker vergelijkt Max Verstappen wederom met Ayrton Senna na zijn overwinning van afgelopen Grand Prix.

Zondag verbrak Max Verstappen [eindelijk] de hegemonie van Mercedes in 2019. Nou ja, zelfs een stuk van 2018 zat ook al bij Mercedes, want Max' overwinning in Mexico was de laatste van iemand die niet met een zilveren ster op zijn neus rondreed. Het zorgt ervoor dat iedereen hoopt dat de Formule 1 weer spannend wordt en het levert ook mooie commentaren op. Neem de opmerkingen van Red Bulls opperstrateeg Helmut Marko, de man die Max Verstappen ontdekte en de Formule 1 in katapulteerde.

Marko tegen AutoBild: "Max heeft laten zien op welk niveau hij rijdt. Toen ik in 2015 zei dat er een nieuwe Ayrton Senna opgroeide, werd ik nog bekritiseerd door sommige experts. Nu kan niemand het nog ontkennen." Maar die kennis is voor Marko niet alleen een zegen, het betekent ook dat de rest van de teams op de Limburger azen. In Frankrijk was het nog groot nieuws dat Verstappen een ontsnappingsclausule in zijn contract had staan, waardoor hij eind dit jaar bij Red Bull weg zou kunnen.

Als Max bij de zomerpauze lager dan de derde plaats in het kampioenschap zou staan, zou hij zijn contract kunnen openbreken. Met zijn overwinning in Oostenrijk is Verstappen echter voorbij Vettel gegaan, waardoor hij nu derde staat. Als hij daar na de GP van Hongarije nog steeds staat blijft hij sowieso bij Red Bull Racing. Met andere woorden: Max is nu te goed bezig om weg te kunnen bij Red Bull Racing, waardoor een overstap naar Mercedes er zo goed als zeker niet in zit.

De Oostenrijkse strateeg maakt zich daarom geen zorgen. Volgens hem komt Honda ook met steeds betere software en hij gelooft dat de Japanners in Monza met een extreem sterke motor voor de RB15 aankomen. Verder ontwikkelt het team ook steeds betere onderdelen voor de RB15, waardoor het hele pakket verbetert.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dec5d8c1b5a6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });