Dit is Henk (90), wellicht Tesla's meest bejaarde nieuwe klant

Met het verstrijken van de jaren krijgen we steeds meer negentigers in het verkeer, hoewel ze nog steeds een relatieve zeldzaamheid zijn. Wat nog zeldzamer is, is een negentiger die een gloednieuwe auto koopt. Maar Henk doet het gewoon.

Je kunt op je oude dag natuurlijk al je geld oppotten en het doorgeven aan je nabestaanden en de staat (want: erfbelasting), maar wat is daar de lol van? Beter trakteer je jezelf op iets leuks, want ook al heb je de statistieken tegen, betekent dit nog niet dat je over een maand het loodje legt of niet meer de rijvaardigheidskeuring van het CBR doorkomt. Wellicht was dit de gedachte die een Nederlander die wij alleen als 'Henk' kennen ertoe deed overgaan een gloednieuwe Tesla Model 3 te kopen. Erg verfrissend, om een 'nonagenarian' te zien die niet in een 25 jaar oude Volvo 440 rijdt. Bovendien is zo'n Model 3 (5 sterren EuroNCAP) een stuk veiliger, voor als het onverhoeds toch eens misgaat.

Het social media-team van Tesla speelt er handig op in, met een serie tweets, die na een tijdje een beetje awkward worden, maar ze redden de situatie uiteindelijk goed. Rest ons alleen nog de oude baas Henk veel en lang plezier te wensen van zijn Tesla Model 3. We gebruiken de term niet lichtzinnig, maar hier is een 'YOLO' zeker op zijn plaats. Cheers!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df4b68c6337f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });