Pierre Gasly verrassend snelste in vrije training Silverstone

Een getergde Pierre Gasly heeft zojuist even laten zien dat hij heus wel snel kan rijden: in de slotfase van de eerste vrije training voor de GP van Engeland noteerde de Fransman de eerste tijd.

Mensen die de Formule 1 volgen weten dat resultaten in de vrije trainingen vrijwel niets zeggen over wat er in de kwalificatie en de race gebeurt, maar toch is het opmerkelijk dat Gasly even zijn tanden laat zien. De teamgenoot van Max Verstappen presteert tot dusver teleurstellend, en krijgt als gevolg hiervan veel negatieve media-aandacht. Kennelijk voelde hij toch even de aandrang zichzelf bovenaan de scoreborden te zetten, voor het eerst dit seizoen.

Met een tijd van 1:27.173 was Gasly - in de RB15 met ultracoole nummerplaat achterop - bijna een halve seconde sneller dan Valtteri Bottas op P2. Verstappen, Hamilton, Leclerc, en Vettel maakten de top 6 compleet, iets dat al jarenlang een bekend beeld is in de Formule 1. Gasly rijdt dit weekend overigens met dezelfde setup als Max Verstappen. laten we kijken in hoeverre dit een gouden greep is.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5db078f59a434', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });