Schokkende beelden. Nederlandse automobilist steeds asocialer

We stelden het al in ons pleidooi voor een periodieke rijcheck: het rijbewijs moet minder heilig verklaard worden en we moeten meer filteren. Ter ondersteuning de volgende beelden, die tonen wat een stel totale idioten we hier hun roze pasje geven...

Ziehier het resultaat van jarenlang niet handhaven en alleen maar geautomatiseerde snelheidsbekeuringen versturen: mensen denken door deze laissez-faire-mentaliteit dat ze overal mee weg komen, zo lang ze maar niet te hard rijden en netjes hun belasting betalen. De politie Rotterdam-Oost trekt eindelijk aan de bel en gaat - beter laat dan nooit - handhaven aan de Algeraburg, waar de meest bizarre capriolen van automobilisten schering en inslag zijn. Dit doen ze niet uit zichzelf, hiervoor was een stroom van klachten van Rijkswaterstaat nodig. Sad.

Op beelden die de politie heeft vrijgegeven zien we mensen massaal rood licht negeren en tussen neergaande slagbomen slalommen. Op een brug. Die open gaat. Snapt u het nog? De politie zette er afgelopen woensdag een mannetje op, die 23 bekeuringen uitschreef voor het negeren van rood licht, en 11 voor mobiel bellen.

De hamvraag: zijn we het rijden allemaal opeens verleerd, of zijn we geëvolueerd naar een wet van de jungle op het asfalt, door een pertinent gebrek aan handhaving van de regels? Als je kijkt wat een stel asocialen we op de weg lijken te zijn geworden, zou je neigen naar het laatste: kruizen negeren, driften tussen het overige verkeer op kruispunten, agressie naar inspecteurs, de lijst is te lang om op te noemen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5daea4d6ea336', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });