VIDEO. Chinezen pikken Nürburgringrecords van Renault en Jaguar

Chinese startup Lynk&Co heeft nog geen straatauto op de weg gezet, maar racet al jaren in het WTCR en komt nu ook records jagen. De Lynk&Co 03 pakt in één ritje de records van de Renault Mégane Trophy R én de Jaguar XE SV Project 8 op de Nordschleife.

Of we de tijd van de Lynk&Co 03 als record van een productiewagen mogen zien is twijfelachtig, de auto is immers nog steeds in ontwikkeling. Desondanks is het een indrukwekkende tijd die de Chinees/Zweedse auto op de klokken heeft gezet op de Nordschleife van de Nürburgring. De 03 rondde de groene hel in 7:20,143.

De tijd is drie seconden sneller dan de Jaguar XE SV Project 8 die voorheen de snelste vierdeurs op de kronkelige asfaltlint in de Eifel was. Net als die Jag heeft de 03 een achterlijk grote spoiler op de achterklep staan. Anders dan de Britse sprintkat is de Lynk echter uitgerust met voorwielaandrijving en dat maakt het record wel bijzonder. Het zorgt er ook voor dat de auto een tweede record breekt: dat van snelste voorwielaandrijver op de Ring. Hij is twintig seconden sneller dan de Renault Mégane Trophy R. Goed, die Renault heeft lang geen 535 pk, dus die komt nooit meer in de buurt van deze tijd.

Overigens heet de wagen in deze uitvoering 03 Cyan Concept, naar het racm van Lynk&Co. Het persbericht  over het record rept over een productieversie die eraan komt. Wellicht brengt Geely, zoals het moederbedrijf van Lynk en Volvo heet, de wagen als Cyan op de markt.