Straatracende motorrijder vlucht met meer dan 250 km/u voor politie

Een motorrijder is er gisteren met een noodvaart vandoor gegaan toen een politieagent hem wilde bekeuren. De man (m/v) reed daarbij dwars door het publiek van een 'straatrace' en haalde bizarre trucs uit om uit handen van de politie te blijven.

Het is de laatste tijd schering en inslag: niemand lijkt nog de autoriteit van de politie te erkennen. Uiteraard heeft dat te maken met de jarenlange bezuinigingen op de politie, waardoor ze inmiddels in bejaardenauto's rondrijden, en daardoor altijd net te laat en met net te weinig overmacht aanwezig zijn. Waar u en wij nog wel stoppen voor een agent, heeft elke brutaal inmiddels door dat vluchten toch nauwelijks een straf oplevert. Neem de man die vrijdag een agent knock-out sloeg. Die is helemaal van de aardbodem verdwenen.

Het verhaal van de motorrijder bij Rhijnauwen lijkt ook op hetzelfde verhaal. Toen een motoragent hem maande te stoppen, ging de man er juist als een dolle vandoor. Hij ramde zijn tweewieler door het publiek naar de snelweg. Daar bereikte de motorrijder snelheden van boven de tweehonderdvijftig kilometer per uur. Op de A27 verloren de agenten de vluchter uit het oog.

Goed, hij lijkt ook te zijn weggekomen, maar in dit geval is het kenteken van de motor bekend. Als het niet vervalst was, kan de vluchter een flinke boete verwachten, maar het openbaar ministerie kan ook nog besluiten het rijbewijs van de motorrijder in te trekken. Dat lijkt geen hele rare maatregel, want dit soort rijgedrag is vrij debiel. Als het misgaat is zelfs de term orgaandonor niet meer geschikt voor de amateurcoureur.