Max Verstappen hoopt Spa snel te vergeten door race in Monza

De Grand Prix van België was voor velen een weekend om snel te vergeten. Max Verstappen viel al in de eerste paar honderd meter uit, en zaterdag was helemaal diepzwart. Max hoopt in Italië snel leukere herinneringen op te bouwen.

Voor de coureurs is het goed dat de volgende Grand Prix zich alweer aandient, zodat ze zich weer kunnen focussen op het racen. Zeker voor Max Verstappen geldt dat, hij was zondag de eerste uitvaller in de Grand Prix van België, na de aanvaring met Kimi Raikkonen in de eerste bocht.

Op zijn eigen website kijkt Max nu vooruit naar de race in Monza: "Het weekend in Spa was er een met gemengde gevoelens en het zet zeker dingen in perspectief, maar ik ben blij dat we back-to-back races hebben, zodat we komend weekend meteen weer aan de bak kunnen."

Hoewel hij ernaar uitkijkt, zal het allemaal niet makkelijk worden in Italië: "Monza is een super snelle baan, wat het leuk maakt om te rijden, maar het zal ook een uitdaging voor ons zijn. Net als Spa, is het voor ons niet het beste circuit op de kalender." Verstappen houdt er natuurlijk van om heel hard te rijden en dat kan goed in Monza: "Ik vind de hogesnelheids secties het mooist en om de laatste bocht goed te nemen is niet gemakkelijk, maar als dat lukt, voelt dat erg goed." 

Ook de sfeer op het circuit bij Milaan is goed: "Monza kent een rijke historie en de fans horen bij de meest gepassioneerde die we het hele jaar tegenkomen. Er is veel rood te zien op de tribunes, maar hopelijk zal het oranje legioen ons ook op volle sterkte aanmoedigen dit weekend."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed4437edd6f0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });