'SSC Tuatara heeft snelheidsrecord gebroken'

Volgens een anonieme tipgever heeft SSC North America eindelijk daad bij het woord gevoegd. De SSC Tuatara zou op dit moment de snelste productiewagen ter wereld moeten zijn. Daarmee verslaat het relatief kleine bedrijfje wederom automotive giganten als Bugatti en Koenigsegg.
'SSC Tuatara heeft snelheidsrecord gebroken'

In 2007 werd SSC, toen nog bekend als Shelby Supercars, in een klap beroemd door met de eigenaardig uitziende Ultimate Aero het snelheidsrecord productiewagens te pakken. Met 412 kilometer per uur was de door een 6,3 liter twin turbo V8 aangedreven hypercar 5 kilometer per uur sneller dan de toenmalige king of speed: de originele Bugatti Veyron.

Het door medische engineer Jerod Shelby opgerichte fabriekje lokte zelfs een reactie uit van de almachtige Volkswagen Groep, waardoor de 431 kilometer per uur snelle, 1.200 pk-sterke Veyron Super Sport het levenslicht zag. Toen het Guinness Book of Records de Veyron SS diskwalificeerde vanwege de standaard begrenzer kreeg SSC echter kortstondig het record terug.

Koenigsegg

In 2017 was het voor zowel Bugatti als SSC over met de pret. Christian von Koenigsegg liet zijn 1176 pk-sterke Agera RS los op de kaarsrechte Highway 160 tussen Las Vegas en Pahrump, Nevada. Met een gemiddelde snelheid van 457,94 kilometer per uur na runs in beide richtingen verpestte de Koenigsegg het feestje voor iedereen.

Bugatti reageerde in 2019 opnieuw met een speciale longtail versie van de Chiron, maar dat model gold niet als een productiewagen en de topsnelheid van 490,48 kilometer per uur werd maar in een richting behaald.

Tuatara

De Tuatara wordt aangedreven door een 5,9 liter V8 die losjes gebaseerd is op Chevrolet-architectuur. De motor is echter volledig herzien door Nelson Racing Engines, een Californische tuner gespecialiseerd in 2000+ pk twin turbo conversies van GM LS-motoren. De Tuatara V8 krijgt ook twee enorme turbo's mee en is bovendien voorzien van een flatplane-krukas, net als een Ferrari.

Het resultaat is een voor Amerikaanse begrippen hoge redline van 8.800 toeren per minuut en maar liefst 1750 pk. Het vermogen wordt op alleen de achterwielen overgebracht door een elektrisch bediende 7-versnellingsbak van CIMA. Met een aalgladde, super lage carrosserie, verstelbare ophanging en actieve aerodynamica moet de SSC daarmee tenminste 300 mijl per uur halen, omgerekend 483 kilometer per uur.

Recordpoging

SSC North America heeft naar verluidt hetzelfde stuk snelweg gebruikt als Koenigsegg om de Zweden te verslaan met de Tuatara. De lokale overheid gaf SSC en mediabedrijf MG Entertainment LLC twee dagen op Highway 160, officieel voor een 'special two-day filming event'.

De 'anonieme tipgever' die dit weekend bij de 'filmdagen' aanwezig was claimt dat het om een recordpoging ging, die ook nog eens succesvol was. Een precieze topsnelheid werd daarbij niet genoemd, en SSC wil de geruchten nog niet bevestigen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f912f88c1f35', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });