Verstappen: 'Hulkenberg goed als teamgenoot' 

Max Verstappen ziet het wel zitten om Nico Hulkenberg als teamgenoot te hebben. De Nederlander is enthousiast over de rijkunsten van de Duitser en denk dat ze goed samen zouden kunnen werken.

Verstappen: 'Hülkenberg goed als teamgenoot' 

Terwijl de speculatie rond de tweede Red Bull Racing stoel blijft toenemen, besloot RTL Duitsland dat het tijd was om Max Verstappen eens aan de tand te voelen over de situatie. Verwijzend naar de fantastische invalbeurten van Nico Hülkenberg vroeg RTL's Kai Ebel wat Max nou eigenlijk vindt van de sympathieke Duitser. Verstappen bleef er vrij nuchter onder, maar liet zich toch iets ontvallen:

"Natuurlijk kan ik er niet teveel over zeggen, maar Nico is een geweldige coureur. What hij bereikte op de Nurburging was erg goed. Ik denk dat hij een goede teamgenoot zou zijn, maar - nogmaals - dat is niet mijn beslissing."

Max Verstappen.

Hülkenback to HülkenBull

Verstappen heeft al eerder aangegeven dat hij vindt dat Hülkenberg een stoeltje verdient in de Formule 1. RTL Duitsland analist en voormalig F1-rijder Ralf Schumacher is dat met hem eens.

Volgens hem is het niet meer dan logisch voor Red Bull Racing om Nico te kiezen, mocht Alexander Albon zich niet verbeteren. En niet alleen vanwege zijn prestaties. Een Duitser in de gelederen hebben zou volgens Schumacher voor het moederbedrijf ook commercieel zeer interessant zijn:

"Ik denk persoonlijk dat hij de favoriete kandidaat is. Red Bull hoeft het namelijk niet voor het geld te doen. Ik heb niet alle cijfers voor me, maar ik weet dat Red Bull op de Duitse markt het altijd wat moeilijker gehad heeft. Dat betekent dat het inhuren van een sympathieke Duitse rijder met een bekende naam - en Nico is goed bekend - altijd zin zou hebben. Daarbij mogen Max en Nico elkaar graag."

Ralf Schumacher.

Helmut Marko

Ook Helmut Marko hint ernaar dat Red Bull buiten zijn eigen rijdersprogramma op zoek is, voor het geval dat Albon zijn vorm niet weet te verbeteren. De Oostenrijker noemde Hülkenberg en Sergio Perez al bij naam en schetst tegenover Sky een situatie die de ervaren, solide coureurs beide goed zou passen:

"Waar het bij Albon aan schort, is consistentie. Ons is duidelijk dat we voor volgend jaar, als we om het wereldkampioenschap vechten, consistentie nodig hebben."

Helmut Marko.
Formule 1
  • Red Bull Content Pool