DTM lanceert kalender 2020, heel België over de zeik

De DTM maakte eerder vandaag de voorlopige kalender van 2020 bekend. In de aankondigingstweet zat een nogal pijnlijke fout, die bij de zuiderburen flinke irritatie opwekte.
DTM Assen 2019

Wat blijkt: de organisatie meent dat Zolder in Nederland ligt. In de periode 1815-1830 was dit geheel correct, maar de laatste 185 jaar zijn de zuidelijke Nederlanden onafhankelijk, en maken ze deel uit van het Koninkrijk België. Die memo was kennelijk niet bij de DTM-organisatie aangekomen. Oh well, we praten allemaal Nederlands, dus ons stoort het niet.

Dan naar de inhoud: we zien tien rondes, waarvan de derde nog niet bekend is. Wederom staat Assen, en niet Zandvoort op de kalender. De openingsrace vindt plaats op Zolder, en afgesloten wordt op de Hockenheimring. In onderstaande plaatsen kunt u tussen eind april en begin oktober genieten van de opgevoerde 600+ pk-viercilinders:

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecce4111c393', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });