Mr. Porsche, Ben Pon (82) overleden

Ben Pon, zoon van de oprichter van PON, is vandaag overleden. De autohandelaar die de laatste jaren vooral bekend was als wijnbouwer Bernardus, stond jaren aan het hoofd van Pon Porsche Import. Hij reed ooit vier ronden in een Formule 1-race.
Ben Pon

Familiebedrijf Pon Holdings heeft maandag bekendgemaakt dat Ben Pon (junior) in de ochtend is overleden. De zoon van oprichter Ben Pon (senior) was na zijn kortstondige Formule 1-carrière jarenlang directeur van Pon Porsche Import en zorgde daarbij voor de grootschalige uitrol van het merk in Nederland.

Formule 1

Met zijn leeftijd van 82 jaar was Ben Pon de oudste nog in leven zijnde Nederlandse Formule 1-coureur. Tijdens de Formule 1 Grote Prijs van Nederland reed hij slechts enkele ronden in zijn Porsche 718 voordat hij crashte op het Scheivlak. Daarbij werd hij uit de wagen geslingerd, maar hij kon het navertellen. 

Komend jaar staat Zandvoort in het teken van de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. Daarbij zal de hoofdtribune langs start/finish de naam Ben Pon Tribune gaan dragen. Helaas voor moet hoofdsponsor Pon dat doen zonder dat Ben Pon er zelf bij is. 

Op de foto: vlnr. Ben Pon, Rob Slotemaker, David van Lennep

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2608601b3b2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });