Terreur-Polo crasht en vliegt in brand na lange achtervolging

Een VW Polo-bestuurder onder invloed heeft dinsdagavond een ravage aangericht bij een lange achtervolging over de A12, A28 en A1. De gek reed meerdere malen in op de politie maar verloor uiteindelijk zelf de macht over het stuur.

Terreur-Polo crasht na lange achtervolging

De witte Polo werd bij een tankstation in Gouda opgemerkt toen hij wegreed zonder te betalen. De politie Utrecht werd opgeroepen om de auto aan te houden, die inmiddels op de A12 bij Utrecht reed. Op de A28 nabij Zeist werd de auto bijgehaald en gaf de politie een stopteken.

Heftige reactie

De Volkswagen-rijder reageerde hierop door meteen een poging te doen de politiewagen te rammen met zo'n 120 kilometer per uur. Die poging mislukte, waarop de man het gas intrapte. De politie zette de achtervolging in. De Polo probeerde de politie af te schudden door op hoge snelheid een serie opritten en afritten te nemen, maar dat had geen effect.

Game over

Op de A1 ter hoogte van Apeldoorn werd een poging gedaan de verdachte klem te rijden met een rollende blokkade. De bestuurder probeerde ook hieraan te ontkomen maar een wilde stuurbeweging zorgde ervoor dat hij de controle verloor. De auto kwam vervolgens hard in aanraking met de vangrail.

Vlammend einde

De Polo vatte vlam na de impact, maar werd al snel gedoofd door de aanwezige agenten. De verdachte werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar bleek uiteindelijk niet serieus gewond te zijn. Kort daarop werd hij alsnog vastgezet.

"De ellende die de verdachte met zijn handelen heeft veroorzaakt is enorm", zei een woordvoerder van de politie. De man wordt roekeloos rijgedrag, negeren van een stopteken en meerdere pogingen tot doodslag ten laste gelegd.

Nieuws
  • Omroep Gelderland