BMW's i4 is eindelijk hier

BMW heeft eindelijk het doek getrokken van hun eerste volledig elektrische sedan. De i4 moet het Tesla moeilijk gaan maken.

BMW's i4 is eindelijk hier

Na lang wachten hebben we eindelijk een elektrische BMW die geen vormeloze crossover is. Met de iX nog vers op ons netvlies is de i4 bijna mooi te noemen. Bijna dan. De auto oogt als een soort 4-serie Gran Coupe met wat willekeurige elementen van de iX3 en iX. Je moet er maar van houden. De enorme nieren zijn natuurlijk weer eens niet te missen.

Zullen we hier ooit aan wennen?

Tesla-killer?

Vooruit, die controversiële styling kennen we nu wel. Maar wat kan de i4 eigenlijk? Volgens BMW levert de topklasse elektrische sedan 530 pk en bedraagt de actieradius zo'n 590 kilometer. De sprint van nul naar honderd moet rond de vier seconden uitkomen. Ter vergelijking: de Tesla Model S Long Range heeft 541 pk, komt 663 kilometer ver en knalt in 3.2 seconden naar de honderd.

Uniek elektrisch hart

Volgens het Euro-7 hatende BMW is de i4 echter meer dan een Tesla-concurrent. De auto is uniek in zijn segment door "de balans van BMW's typische sportiviteit, comfort en duurzame prestaties." BMW-bobo Pieter Nota voegt daar nog even de nodige mooie woorden aan toe: "Met zijn sportieve uiterlijk, onverslaanbare rijdynamiek en nul emissies is de BMW i4 een echte BMW. De i4 laat het hart van het BMW merk op een elektrische manier kloppen"

M Perfomance

De i4 komt in de loop van het jaar op de markt, gevolgd door een sneller M Performance model. Verdere details worden op een later tijdstip bekendgemaakt.