Livestream: Goodwood Revival 2021

Het grootste klassieke motorsportfestival is weer terug! Drie dagen lang kunnen we genieten van allerlei blinked chroom dat met gevaarlijk hoge snelheden over het oude Goodwood Circuit gejaagd wordt.

Livestream: Goodwood Revival 2021

We hebben het even moeten missen, maar de Goodwood Revival is weer in volle vaart teruggekomen. Vanwege de pandemie moesten we het vorig jaar doen met een combinatie van de Festival of Speed, Revival en Members Meeting onder de 'SpeedWeek'-naam, maar door de verregaande versoepelingen van de Britse overheid kan Goodwood dit jaar terugkeren naar het oude normaal.

Button

Zoals we van de Revival gewend zijn zullen er het hele weekend klassieke racers uit allerlei perioden en klassen hun rondes doen op Goodwood, vaak met bekende namen achter het stuur.. Van Jaguar E-Types tot Mini's, 1,5 liter Formule 1, Can Am en gigantische Ford Galaxies. De primeur dit jaar is het historisch racedebuut van Jenson Button. De wereldkampioen van 2009 zal in een E-Type en een Shelby Cobra in actie komen.

Sir Stirling Moss

De Revival staat bovendien in het teken van het roemruchte raceleven van de in april vorig jaar overleden Sir Stirling Moss, volgens velen de beste coureur die nooit een F1-titel won. Als eerbetoon aan de racelegende trekt Mercedes de W196 R Formule 1 wagen van 1954/1955 en de 300 SLR uit 1955 uit het museum voor een demonstratie.

Met die laatste wagen wist Moss samen met autojournalist en navigator Denis Jenkinson een record te zetten tijdens de knotsgekke Mille Miglia, een wegrace van 1600 kilometer tussen Rome en Brescia. Met dank aan de pacenotes van Jenkinson kon Sir Stirling de rit in tien uur en zeven minuten doen.

Autosport
  • Goodwood Road & Racing
  • Goodwood Road & Racing