Pagani Huayra-opvolger lekt het internet op

De langverwachte opvolger voor de Huayra heeft via Instagram zijn gezicht laten zien. Het lijnenspel van de 'C10' lijkt een combinatie te zijn van elementen van zijn voorgangers.

Pagani Huayra-opvolger lekt het internet op

Pagani is misschien wel het laatste echt pure supercarmerk. Ondanks een jarenlange poging daartoe heeft Horacio Pagani tot op heden nog geen hybride of volledig elektrische machine neergezet. In plaats daarvan bleef hij vooral vrolijk speciaaltjes van de Zonda en de Huayra bouwen. In de nieuwe Huayra R zit bovendien gewoon dezelfde natuurlijk ademende zesliter V12 als in zijn voorganger.

Terug naar de roots

Pagani is zich maar al te goed bewust van de wensen van zijn vermogende klanten. Om aan hun eisen te voldoen zal de opvolger van de inmiddels alweer tien jaar oude Huayra niet afwijken van het populaire recept. Sterker nog, met de 'C10' gaat het merk terug naar de roots door een handbak aan te bieden. Volgens Pagani was het gebrek aan een manuele pook voor teveel potentiële kopers reden om de Huayra niet aan te schaffen.

Evolutie

Dat de C10 zijn AMG V12 behoudt en een handbak toevoegt is natuurlijk fantastisch nieuws. De grote vraag is echter hoe het apparaat eruit zal zien. Om een echte Pagani te zijn moet de wagen immers flink in het oog springen. Met dank aan Instagrammer gol.ldigger hebben we een eerste impressie.

Zo te zien is de C10 een afgeleide van het Huayra-chassis, maar heeft de auto meer ronde vormen dan zijn voorganger. daarbij springen met name de geprononceerde heupen in het oog. Vooraan vinden we een plattere, lager ogende neus die doet denken aan de Zonda. De opvallende glazen panelen in het dak maken het plaatje af.

Speciaaltje of nieuw model

Aangezien Pagani er niet vies van is om eindeloos one-offs te blijven produceren is de kans groot dat we hier niet naar een nieuwe auto kijken, maar naar een speciale Huayra. Een tweede foto in de inmiddels verwijderde post van gol.ldigger suggereert echter dat het om een echte C10 gaat. We zien een reserveringsdocument waarin de auto zelfs bij naam genoemd wordt.

De onthulling van de 'C10' wordt dit jaar nog verwacht. De auto zal echter onder een andere naam gepresenteerd worden. Het is te hopen dat de naam van de nieuweling makkelijker uit te spreken is dan Huayra. De C10 zal naar alle waarschijnlijkheid de laatste pure Pagani zijn voordat de Euro 7 emissienorm elektrificatie onvermijdelijk maakt. Een volledig elektrisch model komt er voorlopig echter niet.

Nieuws
  • gol.ldigger via Instagram, Pagani, Bloemendaal Classics & Sportscars