Ferrari Purosangue SUV lekt het internet op

De langverwachte crossover van is eindelijk op de gevoelige plaat vastgelegd. Een medewerker of hooggewaardeerde klant kon het niet laten om een kiekje te schieten van de super-SUV.

Ferrari Purosangue SUV lekt het internet op

Zonder SUV doe je tegenwoordig als serieus merk eigenlijk niet meer mee. Het maakt niet uit hoe puur en roemrucht je geschiedenis is, zonder een crossover in je aanbod loop je gewoon achter. De hoge hatchbacks zijn immers flinke cashcows. Klinkende namen zoals Porsche, Lamborghini, Bentley en Maserati zijn bijvoorbeeld al een tijdje in het segment te vinden, maar de naam Ferrari schittert nog altijd door afwezigheid.

Het merk met het steigerende werkt echter al druk aan een oplossing voor dat probleem. De lichtelijk ironisch genaamde Purosangue (Italiaans voor volbloed) zal deze zomer het gamma aanvullen als de vervanger van de GTC4Lusso shooting brake. Een overenthousiaste medewerker of bezoeker aan de fabriek kon echter niet wachten om de SUV aan de wereld te laten zien. De foto's lekten via Instagram het internet op.

Lage SUV

Zoals je mag verwachten lijkt de Purosangue design elementen te lenen van auto's als de Roma, SF90 en 296 GTB. Een echte Cayenne of Urus-concurrent lijkt de auto echter niet te zijn. Voor een SUV lijkt de wagen namelijk nog vrij laag te zijn. Het geheel ziet er meer uit als een vierdeurs GTC4Lusso met een lift kit en een forse styling update.

Voor elk wat wils

De lancering van de Purosangue staat gepland voor juli. De auto zal een breed scala aan motorisering meekrijgen. Zo is er sprake van een V6 met of zonder elektrische assistentie, een twin turbo V8 en zelfs een V12-variant. Uiteraard is er ook ruimte voor een volledig elektrisch model. De Purosangue biedt op die manier voor elk wat wils. Behalve voor mensen die een echte sportwagen willen hebben, natuurlijk.

Algemeen
  • Ferrari