Elektrische Lotus SUV laat zich zien in patenttekeningen

Ja, hij is in aantocht: het model dat tegen alle principes van Lotus ingaat. De Type 132 wordt de eerste SUV van het Britse sportwagenmerkje. In patenttekening uit Wuhan kunnen we het silhouet van de EV afleiden.

Elektrische Lotus SUV laat zich zien in patenttekeningen

Eind deze maan trekt Lotus het doek van de eerste SUV van het merk. De volledig elektrische Type 132 moet de strijd aangaan met modellen zoals de Tesla Model X en Audi e-tron.

Samen met de compacte Type 134 en de Type 133 vierdeurs coupe moet de wagen Lotus naar een hoger plan tillen. In plaats van een kleinschalig sportwagenfabriekje moet Lotus een echte speler gaan worden op de automarkt.

Wuhan Lotus Cars

Aangezien de thuisbasis in Hethel de productiecapaciteit voor dit soort volumemodellen mist wordt de EV-drieling geproduceerd in China. Toevallig staat die fabriek in de stad Wuhan. Hmmm. Waar kennen we die ook alweer van?

De Chinese tak van het bedrijf heet voluit Wuhan Lotus Cars en heeft ironisch genoeg een lek gehad. De patenttekeningen van de Type 132 zijn namelijk al het internet op gegooid.

Lage crossover

Zoals je van een sportieve SUV mag verwachten heeft de Lotus een relatief laag silhouet, net zoals de Ferrari Purosangue.

Opvallende elementen zijn de grote uitstroomopeningen in de 'motorkap', de cameraspiegels en de grote sensoren op het dak. Zo te zien zal de Type 132 in ieder geval gedeeltelijk autonome capaciteiten meekrijgen.

Het ontwerp lijkt nog het meest weg te hebben van een platgeslagen Lamborghini Urus.

EVolution

De EV-drieling zal op hetzelfde modulaire platform komen te staan. Het 'Evolution'-platform zal in twee smaakjes te krijgen zijn, maar altijd voorzien zijn van een motor op elke as. De meest krachtige variant zal 750 pk produceren, met een 120 kwH accu in de vloer en een 800 volt laadsysteem.

EV-revolutie

De Type 132 wordt op 29 maart onthuld. Zoals je van de typenummers af kan leiden volgt de 133 in 2023 en komt de 134 in 2025 op de markt. Een Type 135 elektrische sportwagen ontwikkeld in samenwerking met Alpine volgt een jaar later.

Die auto vervangt de vorig jaar gepresenteerde Emira, de laatste Lotus met een verbrandingsmotor. We horen Colin Champman al op toeren komen in zijn graf...

Elektrisch
  • Wuhan Lotus Cars