Max Verstappen gaat tóch met Netflix in zee

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Max Verstappen zal volgend seizoen alsnog te zien zijn in Netflix Drive To Survive. Na een goed gesprek is de Nederlander ervan overtuigd toch aan de serie mee te werken.

Max Verstappen gaat tóch met Netflix in zee

Het valt inmiddels niet te ontkennen dat de Netflix-serie Drive To Survive wonderen heeft verricht voor de Formule 1. De voorheen zo stijve en afgeschermde sport is via de streamingsdienst de huiskamers van een wereldwijd publiek in geknald.

Met name in de voor Liberty Media zo belangrijke Amerikaanse markt is de show een enorme hit. Op typisch Amerikaanse wijze heeft DTS vaak echter weinig met de realiteit te maken. Er werd zelfs zoveel gekunsteld en verdraaid dat regerend wereldkampioen Max Verstappen geen trek had om eraan mee te werken.

Goed gesprek

In de podcast Pardon My Take liet Max echter weten dat hij van gedachten veranderd is. Ondanks zijn exclusieve deal met Viaplay zal hij vanaf volgend jaar alsnog te zien zijn bij Drive To Survive. Na gesprekken met de directie van de serie is hij naar eigen zeggen ervan overtuigd dat de show in de toekomst voorzichtiger zal gaan omspringen met de realiteit"

"Ik ga er nu niet te negatief over zijn want in de tussentijd praat ik met de mensen die de show runnen. Ik denk dat we tot een goede verstandhouding gekomen zijn voor de toekomst. Maar tot nu toe [was ik] er niet bij betrokken."

Niet té negatief

Ondanks zijn belofte om niet te negatief te zijn kon Max het niet laten zijn kritiek nogmaals te herhalen. De Nederlander hekelt Netflix' losse greep op de realiteit, de drang om rivaliteiten te creëren die er niet zijn, en de schijnbare noodzaak om sommige coureurs tot slechterik te bombarderen. Juist voor die nieuwe fans die de serie kan bereiken heeft dat een negatief effect, aangezien ze hun eerste oordeel vormen op basis van verzinsels. Verstappen benadrukt echter dat Netflix zich zal gaan verbeteren in de toekomst:

"Er waren een paar dingen waar ik niet blij mee was, en dan vooral het creëren van neppe rivaliteiten tussen coureurs. Dat is voor een moeilijke want het deed natuurlijk wonderen voor Amerika. Maar ze zetten soms ook coureurs neer op een andere manier dan ze echt zijn en dan zijn er natuurlijk die nieuw zijn in de Formule 1 die dan zeggen 'oh deze gast is een lul', wat hij in het echt niet is. Maar dat gezegd hebbende, zoals ik eerder zei hebben we nu een goede verstandhouding voor de toekomst."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool