Sebastian Vettel op het matje geroepen voor 'gedrag tijdens rijdersbriefing'

De viervoudig wereldkampioen moet zich verantwoorden voor zijn gedrag en commentaar tijdens de rijdersbriefing. De uitgesproken Duitser zou de FIA in verlegenheid hebben gebracht.

Sebastian Vettel op het matje geroepen voor 'gedrag tijdens rijdersbriefing'

Sebastian Vettel is de laatste paar seizoenen steeds vocaler geworden. De inmiddels 35-jarige Aston Martin coureur haalt allerlei sociale, maatschappelijke en politieke kwesties naar voren, en is daarbij vaak kritisch over de werkwijze en visie van de Formule 1 en de FIA. Vettel noemt zichzelf zelfs zonder blikken of blozen hypocriet, maar blijft vechten voor verandering binnen zijn geliefde sport.

Morele schade

Bij de rijdersbriefing na de kwalificatie op Oostenrijk ging Seb zijn boekje kennelijk iets te buiten. De FIA heeft hem namelijk opgeroepen om zich te verantwoorden voor zijn gedrag tijdens de meeting. De organisatie haalt artikel 12.2.1 f van de FIA International Sporting Code aan als grond voor de aanklacht richting Vettel.

Het artikel beschrijft een verbod op het gebruik van "woorden, daden of geschrift die morele schade of verlies aan de FIA, haar organen, haar leden of directeurs en de algemene belang van motorsport en de waarden verdedigd door de FIA."

Wat Sebastian precies gezegd heeft dat zo schadelijk was voor de FIA is nog niet bekend. Het was echter serieus genoeg om er een heuse aanklacht van te maken. Vettel kennende zal hij zich niet stilhouden over het incident. Het is dus wachten op de het oordeel van de stewards.

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team