Hamilton kreeg 'Abu Dhabi flashbacks' van Monza-finish

Door voor velen teleurstellende finish van de Grand Prix van Italië wekte bij de vice-kampioen van 2021 hele andere herinneringen en gevoelens op. Negen maanden na Abu Dhabi was Sir Lewis namelijk zeer tevreden met de procedures van de FIA.

Hamilton kreeg 'Abu Dhabi flashbacks' van Monza-finish

Voor veel fans was de teleurstelling groot toen de Grand Prix van Italië achter de safety car besloten werd. Na de uitvaller van Daniel Ricciardo kon de FIA het simpelweg niet voor elkaar krijgen om een herstart te organiseren.

Zo kwam de safety car door de pitstops van Max Verstappen en Charles Leclerc vóór derde man George Russell terecht en weigerde de McLaren van DannyRic in neutraal te schakelen. Bovendien zaten er uiteindelijk nog steeds gelapte auto's tussen Leclerc en Russell. Met name door de tifosi werd het einde van de race gezien als een grote teleurstelling.

Vietnam Abu Dhabi flashbacks

Voor Sir Lewis Hamilton was de ervaring echter compleet anders. De Brit kreeg namelijk flashbacks aan eenzelfde situatie op het circuit van Yas Marina negen maanden geleden. Ondanks die nare herinneringen was Hamilton tegenover Sky Sports echter positief over de handelingen van de wedstrijdleiding op Monza:

"Het bracht herinneringen terug [aan Abu Dhabi]. Dat zijn de regels, dat is hoe het zou moeten zijn, toch? Er is maar één keer in de geschiedenis van de sport dat ze de regels niet nageleefd hebben zoals vandaag en dat is de keer waarbij het het resultaat van het kampioenschap veranderde. Maar het is wat het is."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, ProShots / Panoramic